فرایند ارتقاء فرهنگ وسواد تغذیه ای

شواهد موجود در شاخصهاي سلامت كشورها حاكي از گذار اپيدميولوژيك از حوزه بيماريهاي واگير به سمت بيماريهاي غير و اگير است و در اين ميان مباحث غذا و تغذيه از مهمترين عوامل قابل طرح مي باشد . همين شواهد مبين آن است كه بسياري از اين كشورها از جمله جمهوري اسلامي ايران دوران گذار در الگوهاي غذا و تغذيه اي را به سرعت طي مي كنند. به طوري كه از يك سو كم خوري و كمبود دريافت به شكل سوء تغذيه پروتئين ، انرژي و كمبود ريزمغذي ها بويژه کمبود آهن ،روي ،کلسيم و ويتامين هاي A و D در کشور شايع شده و از سوي ديگر همگام با شهري شدن ، تغيير در سبك زندگي ، تغييرات الگوي مصرف غذا ، کاهش تحرك فيزيکي و زندگي ماشيني روند بيماري هاي متابوليك از جمله چاقي ، بيماري هاي قلبي و عروقي، ديابت ، سرطان ها و ... روبه گسترش و هشدار دهنده است . به همين جهت مديريت برنامه ها و الگوهاي رايج تغذيه اي بايد مداخلاتي را براي كاهش سوء تغذيه و كمبود ريزمغذي ها در كنار مداخلاتي براي اصلاح الگوي مصرف غذا، مبارزه با بيش خواري و بدخواري و بهبود شيوه زندگي طراحي و به اجرا گذارد. اين مهم اختصاصا با آموزش و توصيه به گروهاي هدف امکانپذير نبوده و مستلزم طراحي يک ساختارو نظام هوشمند است که به طور مستمر وضعيت موجود و سيستم ارائه خدمات را مراقبت نموده و موجبات ارتقاء شاخصهاي آنرا فراهم آورد. 
ل ارتقا فرهنگ وسواد تغذیه ای جامعه بعنوان یکی از محورهای عمده برنامه امنیت وغذا وتغذیه می باشد .ودر این راستاواحدتغذیه معاونت بهداشتی درتلاش است با برنامه ریزی های مناسب گامی موثر دراین سو بردارد . و کنترل اختلالات ناشی از 
       اهداف کلی : ارتقای فرهنگ وسواد تغذیه ای جامعه با هدف اصلاح الگوی مصرف وپیشگیری وکنترل بیماریهای مرتبط با تغذیه