Fa
/
En
جمعه 2 آذر 1403
صفحه اصلی
معاونتها و مدیریت ها
معاونت توسعه مدیریت و منابع
معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت شهرستان
معاونت درمان
معاونت آموزشی،تحقیقات،دانشجویی و فرهنگی
مدیریت غذا و دارو
دانشکدهها
دانشکده پرستاری
مراکز آمورشی و درمانی
بیمارستان شهید دکتر بهشتی
بیمارستان امیرالمومنین(ع)
بیمارستان بوعلی سینا
مجلات دانشکده
مجله سیب سلامت
فصلنامه بهورز
ارتباط با ما
تماس با دانشکده
پرسش و پاسخ
دفترچه تلفن
بیانیه توافق سطح خدمت
نقشه سایت
گروه بهبود تغذیه
صفحه اصلی معاونت بهداشت
معرفی مسئول و اعضای واحد
اخبار گروه بهبود تغذیه
مراقبت تغذیه ای مادران باردار
مراقبت تغذیه ای کودکان
پیشگیری و کنترل ریز مغذی ها
کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید
کنترل اختلالات فقر آهن
مکمل یاری ویتامین D
مکمل یاری کلسیم
ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای
سند ملی تغذیه
منابع علمی و دستورالعملها
برنامه پیشگیری از اختلالات ناشی ازکمبود ید
اختلالات ناشی از کمبود ید از مشکلات تغذیه ای کشور ایران بشمار می آید . پیش از اجرای برنامه حدود 15 میلیون نفر در معرض اختلالات خفیف یا متوسط ناشی از کمبود ید بودند و 3 میلیون نفر از عوارض ناشی از کمبود آن رنج می بردند. از سال1368 برنامه فوق تدوین ودر این برنامه اقدامات ارزنده ای همچون ادغام برنامه در PHC آموزش رده های مختلف، آموزش همگانی و پایش برنامه به مورد اجراء در آمد. ایران در بین کشور های مدیترانه شرقی نخستین کشوری است که اقدام به بررسی کشوری گواتر و تولید وتوزیع نمک یددار در سطح جامعه نمود. در سال 1373 کلیه نمک های مصرفی خانوار ها یددار گردید. در سال 1375 کشور ایران با کسب 2 شاخص مهم 1- مصرف بیش از 90% خانوار ها از نمک یددار و 2- بالاتر بودن میانه ید ادرار از 10 میکروگرم در دسی لیتر در دانش آموزان 10-8 ساله مدارس، به عنوان کشوری عاری از اختلالات ناشی از کمبود ید در منطقه شناخته شده است.
اجرای برنامه پیشگیری وکنترل کمبودید ویددارکردن نمکهای خوراکی طی سالیان گذشته موجب کاهش قابل ملاحظه شيوع گواتر دركشور شده است . در اين مرحله نكته مهم استمرار برنامه و رسيدن به هدف نهايي كه حذف اختلالهاي ناشي از كمبود يد است، ميباشد.
هدف کلی : استمرار پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود يد
اهداف اختصاصی:
1- حفظ و ارتقاء پوشش مصرف نمک یددار به نحوی که بیش از 90% خانوار ها از نمک یددارتصفیه شده استفاده نمایند.
2- حفظ میانه ید ادرار دانش آموزان 10-8 ساله کشور بطوریکه همواره کمتر از 50% نمونه در طیف کمتر از 10 میکروگرم در دسی لیتر و کمتر از 20% نمونه ها در طیف کمتر از 5 میکروگرم در دسی لیتر قرار گیرند.
3- ارتقاء سطح آگاهی جامعه در خصوص اهمیت مصرف نمک یددار بمنظور پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید
4- ارتقاء توانمندی های علمی و عملی پرسنل بهداشتی در زمینه برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید
5- پایش و نظارت بر سطوح تولید ، توزیع و مصرف نمک یددار بمنظور اجراء صحیح برنامه
استراتژی ها:
1- آموزش پرسنل بهداشتی در خصوص کنترل و پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید
2- ارزیابی نمک های یددار در سطوح تولید، توزیع و مصرف
3- آموزش اقشار جامعه در خصوص کنترل و پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید