Fa
/
En
دوشنبه 3 دي 1403
صفحه اصلی
معاونتها و مدیریت ها
معاونت توسعه مدیریت و منابع
معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت شهرستان
معاونت درمان
معاونت آموزشی،تحقیقات،دانشجویی و فرهنگی
مدیریت غذا و دارو
دانشکدهها
دانشکده پرستاری
مراکز آمورشی و درمانی
بیمارستان شهید دکتر بهشتی
بیمارستان امیرالمومنین(ع)
بیمارستان بوعلی سینا
مجلات دانشکده
مجله سیب سلامت
فصلنامه بهورز
ارتباط با ما
تماس با دانشکده
پرسش و پاسخ
دفترچه تلفن
بیانیه توافق سطح خدمت
نقشه سایت
گروه بهداشت محیط
صفحه اصلی معاونت بهداشتی
اخبار گروه بهداشت محیط
تاریخچه بهداشت محیط
معرفی مدیر و اعضای گروه
برنامه ها و فرآیندها
کنترل بهداشتی آب آشامیدنی
آموزش بهداشت محیط
کنترل مراکز مواد غذایی
کنترل بهداشتی مواد غذایی
بهسازی محیط روستاها
کنترل بهداشتی مراکز آموزشی وپرورشی
کنترل بهداشتی هوا
کنترل بهداشتی مواد زاید جامد شهری (پسماندها)
کنترل بهداشتی فاضلاب
کنترل بهداشت محیط بیمارستانها ومراکز بهداشتی درمانی
بهداشت مساجد
کنترل ناقلین بیماریها
کنترل استعمال دخانیات
فوریت های سلامت محیط
تست
چک لیست ها
کنترل بهداشتی مواد غذائی
انسان با مصرف مواد غذايي علاوه برغلبه بر احساس گرسنگي و لذت بردن از خوردن غذا ، انرژي موردنياز جهت رشد و نحوه ترميم و فعاليت هاي روزانه را بدست مي آورد . اين در شرايطي است كه غذا سالم باشد .چنانچه غذاي مصرفي بدليل وجودعوامل عفوني وديگر عوامل بيماريزا آلوده باشد ، مصرف آن نه تنهااهداف مذكور را محقق نخواهد ساخت بلكه باعث بيماري شده و سلامت مصرف كننده را بخطرخواهد انداخت .
بيماريهاي ناشي از مصرف مواد غذايي نامناسب ، علاوه بر هزينه هاي درماني بر جامعه ، در افراد در معرض خطر از قبيل كودكان ، سالمندان و افراد مبتلا به نقص ايمني ، اثرات سوء جبران ناپذيري بجا خواهد گذاشت .اسهال نمود اكثراين قبيل بيماريهاست و علت ابتلا به بيش از 70% موارد اسهال، خوردن آب و غذاي آلوده است و در بسياري از موارد ابتلاء به بيماريهاي ناشي از غذا ، غذاهاي مصرف شده ذاتاً آلوده و بيماريزا نبوده اند بلكه به علت بي دقتي و فقدان آموزش كافي تهيه كنندگان مشكل ايجاد شده است .
سه عامل مهم واساسي در بروز بيماريهاي ميكروبي یا فساد مواد غذايي نقش دارند :وجود آلودگي ،رشد و بقاء ميكروارگانيسم . اكثر مواد غذايي بدليل منشاءدامي ويا گياهي شان ماهيتاً آلودگي مختصري دارند كه بارعايت بهداشت مواد غذايي از رشد و رسيدن اين آلودگي به حد بيماريزا جلوگيري ميشود.
نظارت و كنترل برتوليد ، توزيع و عرضه مواد غذايي به منظور تامين امنيت غذايي از مسئوليت هاي بهداشت محيط بوده كه اين امر با بازرسي از مراكز تهيه ، توليد و عرضه مواد غذايي٬ کنترل مواد غذایی عرضه شده از نظر مجاز یا غیر مجاز بودن و همچنین نمونه برداری از مواد غذایی به منظور انجان آزمایشات میکروبی و شیمیایی انجام مي شود. بازرسين بهداشت محيط از مراكزي همچون رستوران ها ، كبابي و بريانيها ، اغذيه، لبنيات، بستني و آبميوه فروشي ها، قناديها و ديگر فروشگاه هاي عرضه موادغذايي بازديد و مواد اوليه مصرفي ، نحوه توليد و پخت و آماده نمودن ماده غذايي ومحصول نهايي را كنترل نموده ، چنانچه نقص بهداشتي وجود داشته باشد و يا با موادغذايي آلوده و يا فاسد مواجه گردند اقدامات لازم را جهت پيشگيري از عرضه و فروش آن انجام داده و متخلف را جهت پيگرد قانوني به مراجع قضايي معرفي مي نمايند .
انسان با مصرف مواد غذايي علاوه برغلبه بر احساس گرسنگي و لذت بردن از خوردن غذا ، انرژي موردنياز جهت رشد و نحوه ترميم و فعاليت هاي روزانه را بدست مي آورد . اين در شرايطي است كه غذا سالم باشد .چنانچه غذاي مصرفي بدليل وجودعوامل عفوني وديگر عوامل بيماريزا آلوده باشد ، مصرف آن نه تنهااهداف مذكور را محقق نخواهد ساخت بلكه باعث بيماري شده و سلامت مصرف كننده را بخطرخواهد انداخت .
بيماريهاي ناشي از مصرف مواد غذايي نامناسب ، علاوه بر هزينه هاي درماني بر جامعه ، در افراد در معرض خطر از قبيل كودكان ، سالمندان و افراد مبتلا به نقص ايمني ، اثرات سوء جبران ناپذيري بجا خواهد گذاشت .اسهال نمود اكثراين قبيل بيماريهاست و علت ابتلا به بيش از 70% موارد اسهال، خوردن آب و غذاي آلوده است و در بسياري از موارد ابتلاء به بيماريهاي ناشي از غذا ، غذاهاي مصرف شده ذاتاً آلوده و بيماريزا نبوده اند بلكه به علت بي دقتي و فقدان آموزش كافي تهيه كنندگان مشكل ايجاد شده است .
سه عامل مهم واساسي در بروز بيماريهاي ميكروبي یا فساد مواد غذايي نقش دارند :وجود آلودگي ،رشد و بقاء ميكروارگانيسم . اكثر مواد غذايي بدليل منشاءدامي ويا گياهي شان ماهيتاً آلودگي مختصري دارند كه بارعايت بهداشت مواد غذايي از رشد و رسيدن اين آلودگي به حد بيماريزا جلوگيري ميشود.
نظارت و كنترل برتوليد ، توزيع و عرضه مواد غذايي به منظور تامين امنيت غذايي از مسئوليت هاي بهداشت محيط بوده كه اين امر با بازرسي از مراكز تهيه ، توليد و عرضه مواد غذايي٬ کنترل مواد غذایی عرضه شده از نظر مجاز یا غیر مجاز بودن و همچنین نمونه برداری از مواد غذایی به منظور انجان آزمایشات میکروبی و شیمیایی انجام مي شود. بازرسين بهداشت محيط از مراكزي همچون رستوران ها ، كبابي و بريانيها ، اغذيه، لبنيات، بستني و آبميوه فروشي ها، قناديها و ديگر فروشگاه هاي عرضه موادغذايي بازديد و مواد اوليه مصرفي ، نحوه توليد و پخت و آماده نمودن ماده غذايي ومحصول نهايي را كنترل نموده ، چنانچه نقص بهداشتي وجود داشته باشد و يا با موادغذايي آلوده و يا فاسد مواجه گردند اقدامات لازم را جهت پيشگيري از عرضه و فروش آن انجام داده و متخلف را جهت پيگرد قانوني به مراجع قضايي معرفي مي نمايند .