تاریخ : چهارشنبه 13 مرداد 1395

جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذائی شهرستان مراغه

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی ، جلسه کارگروه سلامت و امنیت مواد غذائی در شهرستان مراغه برای دومین بار در سال جاری ، با حضور نماینده فرمانداری ویژه مراغه و سرپرست محترم دانشکده علوم پزشکی و معاونین بهداشت و غذا و دارو و همچنین سایر روسای ادارات شهرستان مراغه ، در سالن پردیس دانشکده تشکیل گردید .
در ابتدای جلسه ، جناب آقای دکتر جنتی بعنوان آغازگر مباحث ضمن اشاره به مصوبات جلسات قبل ، بر اهمیت پیگیری مشکلات و مصوبات از طرف تمام ادارات ذینفع تاکید کرده و رمز موفقیت در حل مشکلات را افزایش همکاری برون بخشی بین ادارات بر شمردند .
در ادامه جلسه ، در بررسی مشکل دفع غیر بهداشتی فاضلاب روستائی ، بعنوان مصوبه جلسه قبل ، جناب آقای گل محمدی بخشدار محترم ضمن بیان علل ایجاد این معضل فرمودند که مشکل دفع غیر بهداشتی فاضلاب در 90 درصد از روستاهای تحت پوشش مطرح بوده و مهمترین اقدام بخشداری در سال قبل و نیمه اول سال جاری را عدم واگذاری انشعاب جدید فاضلاب در مناطق روستائی بر شمرد وهمچنین در جهت حل مشکل فاضلاب روستاهای بالادست سد علویان ، از همکاری بانک توسعه اسلامی خبر داد.
دومین مشکل مطرح شده در کارگروه ، مشکل استفاده از سموم و کودهای شیمیائی در محصولات کشاورزی بود که آقای مهندس عزاداری رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی به بیان دیدگاههای خود پرداخته و اشاره کردند  که با توجه به اینکه سطح کشت محصولاتی نظیر سیب زمینی و پیاز در شهرستان مراغه پائین بوده بنابراین مشکل استفاده از کودهای دارای نیترات جزء اولویتهای شهرستان نخواهد بود اما یکی از مهمترین مشکلات موجود در تولید محصولات کشاورزی را استفاده از کودهای شیمیائی غیر استاندارد برشمردند که بلافاصله بعد از مصرف سموم و کودهای غیر استاندارد ، محصولات در بازار به فروش می رسد. ایشان همکاری بین بخشی در این زمینه را خواستار شدند.
در ادامه جلسه ، معاون محترم غذا و دارو ، جناب آقای دکتر خرمی از ایجاد آزمایشگاه PMS ( سنجش میزان سم باقیمانده در سبزیجات و سیفی جات ) در دانشکده علوم پزشکی مراغه خبر دادند که تامین اعتبار این آزمایشگاه صورت گرفته و به زودی شاهد راه اندازی و کنترل دقیق برخی از محصولات کشاورزی خواهیم بود .
در ادامه جلسه ، جناب آقای دکتر مجتهدی به اقدامات صورت گرفته در حوزه بهداشت اشاره کرده و فرمودند که از طریق بهورزان خانه های بهداشت ، آموزشهای لازم به اکثر کشاورزان و خانواده های روستائی داده شده تا با مضرات آبیاری مزارع با فاضلاب آگاهی کافی پیدا کنند و حل مشکل فاضلاب روستای ورجوی را که یکی از پرخطرترین نقاط شهرستان است بسیار مهم دانستند  و پیشنهاد تاسیس تصفیه خانه در این منطقه را دادند .
در ادامه جلسه مشکل دستفروشان مواد غذائی مطرح گردید که نماینده محترم فرماندار ، جناب آقای محمودی خواستار هماهنگی بیشتر بین ادارات ذیربط شدند و برخورد با متخلفان را به دلیل به خطر انداختن سلامت مردم بسیار مهم و حیاتی بر شمردند .
  • در چهارشنبه 13 مرداد 1395