Fa
/
En
جمعه 2 آذر 1403
صفحه اصلی
معاونتها و مدیریت ها
معاونت توسعه مدیریت و منابع
معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت شهرستان
معاونت درمان
معاونت آموزشی،تحقیقات،دانشجویی و فرهنگی
مدیریت غذا و دارو
دانشکدهها
دانشکده پرستاری
مراکز آمورشی و درمانی
بیمارستان شهید دکتر بهشتی
بیمارستان امیرالمومنین(ع)
بیمارستان بوعلی سینا
مجلات دانشکده
مجله سیب سلامت
فصلنامه بهورز
ارتباط با ما
تماس با دانشکده
پرسش و پاسخ
دفترچه تلفن
بیانیه توافق سطح خدمت
نقشه سایت
تاریخ :
دوشنبه 24 اسفند 1394
کد
252
نکات تغذیه ای برای حفظ سلامتی در دید و بازدید های عید نوروز
عید در راه است و به تبع آن ، دید و بازدید ها و مهمانیها و شادیها، شیرینی و آجیل هم جزء لاینفک این بازدیدها می باشد ، به این مناسبت در این مطلب به نکات تغذیه ای که با رعایت آنها در ایام عید می تواند به شما در حفظ سلامتتان کمک کند
عید در راه است و به تبع آن ، دید و بازدید ها و مهمانیها و شادیها، شیرینی و آجیل هم جزء لاینفک این بازدیدها می باشد ، به این مناسبت در این مطلب به نکات تغذیه ای که با رعایت آنها در ایام عید می تواند به شما در حفظ سلامتتان کمک کند
• از انواع شيرينيهاي ساده و در اندازه كوچك براي پذيرايي ميمانان خود تهيه كنيد. تا ميهمانان با افزايش دريافت قند و چربي اضافي مواجه نشوند
• برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در مصرف شيريني وشكلات زياده روي نكنيد.
• به منظور پيشگيري از اضافه وزن وچاقي ، درديد وبازديدها بجاي شيرينی هاي خامه اي و شكلاتي كه حاوي مقدار زيادي كالري هستند، از انواع خشك و ساده شيرينی ها در اندازه كوچك استفاده كنيد
• بجاي مصرف شيريني و شكلات در ديد وباز ديد هاي نوروزي بهتر است از ميوه استفاده كنيد. ميوه ها علاوه بر ويتامين ها واملاح معدني كه براي حفظ سلامت بدن لازمند ، حاوي تركيباتي بنام انتي اكسيدان هستند كه نقش آنها در پيشگيري از بيماري هاي غيرواگير ازجمله ديابت ، بيماري هاي قلبي عروقي و سرطان ها شناخته شده است .
• اگر در طول روز چند دید و بازدید در پیش دارید ، هر بار از یکی از انواع شیرینی ، شکلات ، آجیل و یا میوه استفاده کنید که با اضافه دریافت انرژی دچار اضافه وزن و چاقی نشوید.
• مصرف زیاد میوه هم موجب اضافه وزن و چاقی می شود. روزانه 2 تا 4 واحد از گروه میوه ها می توان استفاده کرد. هرواحد میوه معادل یک عدد میوه با اندازه متوسط است.
• براي صرف چاي ، بجاي قند و شكلات ، از كشمش ، توت خشك ويا خرما در حد كم استفاده كنيد
• درمصرف آجيل زياده روي نكنيد . انواع مغزها وتخمه ها حاوي مقادير زيادي چربي هستند . بطوري كه هر 100 گرم آنها حاوي 500 تا 600 كالري است .
• . از انواع آجيل هاي بدون نمك ويا كم نمك استفاده كنيد. آجيل هاي شور با داشتن مقادير زياد نمك ، زمينه را براي فشار خون بالا فراهم مي كنند
• در ميمهاني هاي نوروزي ، در وعده ناهار وشام ، براي احتراز از دريافت زياد كالري كه با مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده وارد بدن مي شود ، سعي كنيد نيمي از بشقاب خود را با سالاد و سبزي پر كنيد
• مصرف سالاد و سبزي بدليل داشتن فيبر ، جذب چربي ها و مواد قندي را نيز كاهش داده و بدين ترتيب از اضافه وزن جلوگيري مي كند
• نوشيدن نوشابه (حتي انواع کم کالري) و آبميوه هاي صنعتي را كه حاوي قند زيادي هستند ، به حداقل رسانده و از آب ساده و يا دوغ هاي كم نمك وبدون گاز استفاده كنيد.
• براي سلامتي و نشاط بيشتر در ايام نوروز نيز مانند ساير روزهاي سال به جاي مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده، از غذاهاي بخار پز، آب پز و تنوري استفاده نماييد.
• مصرف مواد قندی و شیرین مثل شربت ها، شكلات، آب نبات، پولکی، گز، سوهان و ... را محدود کنید.
• همه روزه در كنار تغذيه متعادل، تحرك بدني و ورزش داشته باشيد (حداقل 30 دقیقه پیاده روی تند در روز )
• براي برخورداري از آرامش و سلامتي در طول سفرهای نوروزی و ايام ديد و بازديد، تعادل در مصرف مواد غذايي را فراموش نكنيد.
• در مهمانی ها به جای کیک، کرم کارامل، شیرینی ها ، ژله ها و بستنی که کالری زیادی دارند از میوه های تازه به عنوان دسر استفاده کنید.
• روزانه 5 بار در روز (400 گرم) سبزی و میوه مصرف کنید.
• برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در ایام نوروز به مقدار کالری دریافتی از آنچه در طول روز می خورید دقت کنید.
• برای کاهش مقدار نمک مصرفی در ایام نوروز از غذاهای کم نمک، آجیل و تنقلات کم نمک مصرف شود.
• حتی الامکان فست فودها (سوسیس ، کالباس ، پیتزا و انواع ساندویچ ها) و سیب زمینی سرخ کرده و پرنمک را محدود کنید.
• مصرف نوشابه های گازدار، آب میوه های صنعتی و شیرین، شربت ها و سایر نوشیدنی هایی که به آنها شکر اضافه شده است را محدود کنید.
درسفر هاي نوروزي به نكات تغذيه اي زير توجه داشته باشيد:
• تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوریهای نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید.
• غذایی که برای بین راه تهیه می کنید ، نباید آبکی باشد. غذاهای آبکی مثل انواع خورش ها ، سریعتر فاسد می شوند چون میکربها و باکتریها در فضای مایع ، محیط مناسبتری برای رشد و تکثیر دارند
• غذاهای خشک همراه با سبزي جات تازه که خوب شسته شده اند غذاهای مناسبی برای سفر ند
• در طول سفر از مصرف پنیر ، سرشیر ، خامه كه پاستوریزه شده نيست استفاده نكنيد. مصرف محصولات لبني پاستوريزه نشده خطر ابتلا به بیماری تب مالت را به همراه دارد
• مصرف سس مایونز و سایر سس های چرب از نظر تغذیه ایی بطور کلی توصیه نمی شوند . مخصوصا در طول سفر از مصرف سس مایونز و یا سس های خامه ایی جدا خودداری کنید می توانید با مخلوط ماست ،آبلیمو، کمی نمک و فلفل ودر صورت امکان کمی روغن زیتون یک سس سالم برای سالاد تهیه کنید.
• غذاهایی رادررستوران سفارش دهید که سس ، ادویه و چاشنی زیاد نداشته باشند. گاهی ممکن است دررستورانها به غذاهای کهنه ومانده مفدارزیادی سس و چاشنی اضافه کنند که تغیر رنگ و طعم نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود.
• دررستوران ، حتما همراه با غذایی که میل می کنید ، از ماست (کم چرب وپاستوریزه ) ، لیمو ترش ویا آبلیمو استفاده کنید. با مصرف این ها ، دستگاه گوارش اسیدی می شود ودرنتیجه، ازرشد و تکثیر میکربها در دستگاه گوارش و در نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری می شود.
• مصرف انواع دسرهای خامه ای درطول سفر توصیه نمی شود چون ممکن است با شیر وخامه پاستوریزه نشده تهیه شده باشد ویا اینکه به علت کهنگی ، فاسد شده باشد.
• اگر مایل به مصرف بستنی هستید ، حتماازنوع پاستوریزه شده وکم چرب آن استفاده کنید.
• از خرید و مصرف نوشیدنی های محلی مثل آب زرشک ، آب آلبالو و... و هم چنین لواشک ، تمبرهندی ،آلوچه ،درصورتی که بسته بندی نشده وکد بهداشتی وپ روانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند ، خودداری کنید. انواع آلودگی های انگلی با خوردن این نوع موادغذایی غیربهداشتی ممکن است به بدن منتقل می شود.
• براي جلوگيري از كم آبي و يبوست مقادير مناسبي آب (ترجيحا آب معدني) همراه داشته . به همراه داشتن ميوه ها و سبزيهايي مانند هويج، گوجه فرنگي ، خيار، كاهو در طول مسافرت به تامين آب، املاح و ويتامينهاي مورد نياز بدن كمك مي كند. قبل از سفر در خانه آنها را خوب بشوييد و در ظرفهاي مناسب دربسته با خودتان ببريد.
• از مصرف سالاد به ویژه سالادهایی که در آنها کاهو به کار رفته است و غذاهای دریایی در غذاخوریهای بین راهی خودداری کنید.
• در صورتی که سالاد را شخصا درست میکنید حتما آن را قبلا ضدعفونی، انگل زدایی و کاملا پاکیزه نمایید. بهتر است سبزیجات به صورت پخته مصرف شوند.
• گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ را فقط از مراکز مجازی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند تهیه فرمایید.
• آب را فقط از منابع مطمئن تهیه کرده و یا از آبهای بطری شده استفاده کنید.
• یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخ هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد میشوند خودداری کنید.
• از مصرف آبهای سطحی، چشمهها و دریاچهها خودداری کنید.
• در هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ استفاده و نحوه نگهداری آن که بر روی برچسب بسته بندی غذا نوشته شده دقت کنید.
• برای حمل گوشت، مرغ و ماهی حتما از یخدان استفاده و دقت کنید مواد غذایی خام با پخته تماس نداشته باشد.
• از نگهداری و مصرف مواد غذایی اضافه آماده خودداری کنید.
• برای طبخ و مصرف غذا از ظروف تمیز استفاده کنید.
• در هنگام سفر غذا باید آخرین وسیلهای باشد که میخواهید همراه ببرید و تا لحظه قبل از حرکت باید در یخچال نگهداری شود.
• توصيه مي شود بجاي استفاده از نوشابه هاي گازدار از نوشيدني هاي طبيعي پاستوريزه و كم نمك چون دوغ مصرف كنيد..
• در افرادي كه در طول زندگي خود غذاهاي شور و پرنمك مصرف كرده اند شانس افزايش خون بيشتر است.
نوشته شده
در
دوشنبه 24 اسفند 1394
منوی اصلی
صفحه اصلی معاونت بهداشتی
حوزه معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت شهرستان
گروه گسترش شبکه و ارتقاء سلامت
گروه سلامت جمعیت و خانواده
گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریها
معرفی مدیر و اعضای گروه
بیماریهای واگیر
بیماریهای غیر واگیر
گروه سلامت محیط و کار
بهداشت محیط
بهداشت حرفه ای
گروه مدیریت و کاهش خطر بلایا
گروه آموزش و ارتقاء سلامت
گروه سلامت روانی،اجتماعی و اعتیاد
سلامت نوجوانان ،جوانان و مدارس
بهداشت دهان و دندان
بهبود تغذیه جامعه
واحد دارویی
آموزشگاه بهورزی
امور آزمایشگاههای بهداشت
مراکز مشاوره
مرکز مشاوره شیر مادر
مرکز مشاوره تغذیه
مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری
مرکز مشاوره ازدواج
دانستنیها
فصلنامه ها
بسته های آموزشی
بیماری کرونا
هر خانه یک پایگاه سلامت
میزخدمت الکترونیک معاونت بهداشت
مسابقه ازدواج آسان
برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع