تاریخ : شنبه 20 فروردين 1401
کد 1602

بیماری های قابل انتقال در اثر مصرف آب آلوده

به دلیل نقش موثر آب آلوده در انتقال بیماری ها، در این مطلب با اهمیت سلامت آب مصرفی و نقش آن در بیماری ها آشنا می شویم. به ویژه در فصول گرم سال این موضوع از اهمیت بالاتری برخوردار است.

بیماری های قابل انتقال در اثر آب آلوده:

·         بیماری هایی که در اثر افزایش یا کمبود املاح محلول، موجود در آب آشامیدنی بروز می کند.

·         بیماری هایی که آب وسیله انتقال آنها است.

·         بیماری هایی که آب، محیط پرورش میزبان یا عامل سببی آنها است.

·         بیماری هایی که آب به صورت غیرمستقیم در انتشار آنها نقش دارد.

از مهمترین بیماری هایی که آب وسیله انتقال آنهاست، می توان به وبا، تب روده، شیگلوز، تولارمی، توبرکولوزیس، لپتوسپیروز و آمیبیاز اشاره کرد.

برای پیشگیری از ابتلا به ابن بیماری ها:

۱- در هنگام مسافرت از آب های بسته بندی شده استفاده کنیم.

۲- یخ مصرفی را از محل های بهداشتی و مطمئن تهیه کنیم.

۳- از نوشیدن آب های مشکوک در جاده ها، پارک ها و باغ ها پرهیز کنیم.

۴- از آب رودخانه ها و جویبارها برای نوشیدن، پخت غذا و شست و شوی سبزی، میوه و ظروف و لباس استفاده نکنیم.

۶- آب را در ظروف تمیز نگهداری کنیم و در پوش مناسب روی آن قرار دهیم.

 

چنانچه ناچار به استفاده از آب رودخانه و دریاچه هستیم، به این نکات توجه کنیم:

·         ابتدا آب را در ظرفی برای مدتی ساکن بگذاریم تا ناخالصی های آن ته نشین شود و یا از یک حوله تمیز آب را عبور دهیم.

·         آن را برای مدت ۳ دقیقه بجوشانیم. (اگر در ارتفاعات هستیم به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانیم).

·         از قرص های ضد عفونی کننده یا فیلترهای تصفیه آب مطابق با راهنمای آنها می توانیم استفاده کنیم.

مهندس «عزت اله رضایی»، کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • نوشته شده
  • در شنبه 20 فروردين 1401