تاریخ : يکشنبه 24 دي 1396

برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع اورژانسهای مامایی در حاملگیهای پرخطر

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی ، گروه سلامت جمعیت و خانواده در راستای اجرای برنامه ی نظام پیشگیری از مرگ مادری (پیگیری مادران پرخطر) اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع "اورژانسهای مامایی" در قالب دوره های غیرکددار ضمن خدمت کارکنان بر اساس تقویم آموزشی برای پزشکان ، ماماهای شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شهری، و پایگاهها و روستایی در سالن اجتماعات معاونت درمان نموده است
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی ، گروه سلامت جمعیت و خانواده در راستای اجرای برنامه ی نظام پیشگیری از مرگ مادری (پیگیری مادران پرخطر) اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع "اورژانسهای مامایی" در قالب دوره های غیرکددار ضمن خدمت کارکنان بر اساس تقویم آموزشی برای  پزشکان ، ماماهای شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شهری، و  پایگاهها و روستایی  در سالن اجتماعات معاونت درمان نموده است.
کارگاه آموزشی "اورژانسهای مامایی در حاملگیهای پرخطر " با سخنرانی معاون محترم بهداشت دانشکده مراغه ، جناب آقای دکتر مجتهدی با بیان اهداف توسعه پایدار (Sustainable Development Goals ) در خصوص حفظ و ارتقاء سلامت مادران جهت دستیابی به کاهش مرگ مادری و حفظ سلامت آنان "پایان دادن به مرگهای قابل اجتناب" تا سال 2030  و رابطه مستقیم آن را با شناسایی زود هنگام مادران باردار ، ویزیت ، مراقبت ، ضورت  پیگیری توسط ارایه دهندگان خدمات سلامت مادران در مناطق شهری و  روستایی و خانه های بهداشت آغاز گردید.
در ادامه سرکار خانم دکتر خاکپور (متخصص محترم زنان و زایمان) جهت توانمندسازی ، تقویت بنیه علمی و عملی ارایه دهندگان خدمات سلامت مادران در رویارویی با اورژانسهای مامایی در حاملگیهای پرخطر به توضیح عناوین آموزشی ؛ تعریف و ارزیابی فشارخون بالا و مزمن ، نشانه ها و علایم پره اکلامپسی خفیف و شدید ، نحوه انجام مراقبتها ، کنترل ، تشخیص ، پیشگیری ، درمان ، کنترل فشارخون بالا ، تاثیر انجام مراقبتهای ناکافی در تشدید پره اکلامپسی و تبدیل آن به اکلامپسی ، خونریزی های دوران بارداری ، علایم و نشانه های جفت سرراهی و انواع آن ، نحوه تشخیص دکولمان و مراقبتهای مربوط آن ، عوارض و پیامدهای خونریزی ها در دوران بارداری ، نحوه ارجاع و یا اعزام مادران پرخطر پرداختند. ضمناً اهمیت تزریق آمپول سولفات منیزیوم را به همراه نحوه آماده و تهیه نمودن آن را نیز به طور عملی توضیح دادند. و نقش موثر آن را در جلوگیری از عوارض سوی حاملگی را قبل از ارجاع فوری بیان نمودند.
همچنین خانم دکتر خاکپور جهت سنجش موثر بودن آموزشها و تاثیر آن در تبدیل به فعل رفتاری به صورت کتبی به طرح 7 کیس مختلف در مورد اورژانسهای مامایی و حاملگیهای پرخطر پرداختند. که نتایج آن در پایان جلسه به صورت موردی بررسی و به کلیه سوالات مدعوین در این زمینه پاسخ دادند.. که نتایج آن به روش T test بررسی و موثر بودن آموزشها مشخص گردید
در ادامه جناب آقای دکتر پیروی (متخصص محترم داخلی) در مورد دو بیماریهای شایع ، مزمن و زمینه ای "دیابت/دیابت بارداری/ هیپر و هیپو تیروئید پرداختند. و نکات کلیدی در خصوص علایم و نشانه ها ، تشخیص کلینیکی و پاراکلنیکی ، نتایج آزمایشها ، ارجاع ، پیگیری ، نحوه درمان در سطح اول و ..... توضیح دادند. و عملکرد بر اساس پروتکل خارج بیمارستانی تاکید نمودند. و با ارایه پاسخ تشریحی به کلیه سوالات مدعوین و با آرزوی حفظ ، ارتقای سلامت مادران در جامعیت بخشیدن به اهداف راهبردی طرح تحول سلامت با ذکر صلوات به جلسه خاتمه دادند
  • در يکشنبه 24 دي 1396