Fa
/
En
چهارشنبه 13 تير 1403
صفحه اصلی
معاونتها و مدیریت ها
معاونت توسعه مدیریت و منابع
معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت شهرستان
معاونت درمان
معاونت آموزشی،تحقیقات،دانشجویی و فرهنگی
مدیریت غذا و دارو
دانشکدهها
دانشکده پرستاری
مراکز آمورشی و درمانی
بیمارستان شهید دکتر بهشتی
بیمارستان امیرالمومنین(ع)
بیمارستان بوعلی سینا
مجلات دانشکده
مجله سیب سلامت
ارتباط با ما
تماس با دانشکده
پرسش و پاسخ
دفترچه تلفن
بیانیه توافق سطح خدمت
نقشه سایت
تاریخ :
يکشنبه 1 آذر 1394
کد
25
سند ملی تغذیه و امنیت غذایی كشور
تغذیه مناسب برای سلامتی بهینه ضروری است سیاست ها وبرنامه های دولت که با هدف توسعه سلامت تدوین می شوند لازم است در برگیرنده تدارک غذای سالم و مناسب بوده و به لحاظ اقتصادی و اجتماعی برای سرپرست و آحادخانوار قابل تامین و قابل دسترسی باشد
تغذیه مناسب برای سلامتی بهینه ضروری است سیاست ها وبرنامه های دولت که با هدف توسعه سلامت تدوین می شوند لازم است در برگیرنده تدارک غذای سالم و مناسب بوده و به لحاظ اقتصادی و اجتماعی برای سرپرست و آحادخانوار قابل تامین و قابل دسترسی باشد .با استناد اسناد بالادستی بویژه اهداف برنامه پنجم توسعه اقتصادی ، اجتماعی کشور سندملی تغذیه و امنیت غذایی کشور تدوین شده است. طراحی این سند مطابق تعاریف امنیت تغذیه ای و امنیت غذایی ، تجربیات جهانی ، مرور تحلیلی اسناد و برنامه های قبلی حوزه غذا و تغذیه ، نظریات خبرگان و ذینفعان بین بخشی درمدت 9 ماه انجام شده است.
این پروژه، برنامه ای ملی برای ارتقای تغذیه و امنیت غذایی فراهم می آورد تا با به کارگیری آن :
زبان مشترک و تعهد جمعی ذینفعان ( درون و برون بخشی ) در زمینه اهداف و راهبردهای ارتقای تغذیه و امنیت غذایی به وجود آید .
بستر مناسب برای عملیاتی سازی اسناد مرتبط( از جمله برنامه پنجم توسعه كشور و نقشه تحول نظام سلامت) و نهادینه سازی برنامه های قبلی ايجاد شود.
تسریع در حمایت طلبی برای افزایش منابع و الزامات بهبود وضعیت تغذیه و امنیت غذا از جمله ساختار و نظام کاری در سطح شهرستان ، استان و ستاد انجام گيرد.
در نهایت انتظار می رود با استقرار محصول این سند در سال های آتی شاخص های مهم تغذیه و امنیت غذایی بهبود یابد از جمله اینکه کلیه استان های کشور از نظر امنیت غذا در طیف امن تا خیلی امن قرار گیرند .
اهداف راهبردی بیست گانه سندملی تغذیه و امنیت غذایی:
1. افزایش سواد تغذیه ای گروه های هدف اولویت دار حداقل به میزان 50% سال پایه
2. افزايش ميانگين دريافت اقلام اصلی سبد غذایی( ميوه ها، سبزي ها، شير و لبنيات و حبوبات ) در خانواده ها حداقل به ميزان 15% سال پايه
3 . افزایش دسترسی و مصرف غلات سبوس دار به میزان 20 % سال پایه
4. كاهش ميزان نمك، قندهاي ساده وچربي موجود در فرآورده هاي غذايي و آشاميدني به ميزان حداقل 30 % سال پايه
5. کاهش حداقل 30 درصد از عوامل خطرزاي شاخص در محصولات کشاورزی و غذایی به تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی
6. ابلاغ استانداردهای اولویت دار زنجیره غذا به کلیه متولیان و استاندارد سازی زنجیره غذا حداقل در 50% مراکز مجری با تعیین اولویت ها توسط شورای عالی سلامت و امنیت غذایی )
7. اعلان عمومی درجه تولید کنندگان بزرگ مواد غذایی منطبق با سیاست های ایمنی و ارزش تغذیه ای
8. بهره مندی 100% درصد کودکان ، نوجوانان وجوانان ، میانسالان و سالمندان چاق از یک بار ویزیت و مشاوره در برنامه پزشک خانواده و استمرار مراقبت 50% افراد شناسایی شده
9. حفظ وارتقاء پوشش مصرف نمك يددار تصفیه شده درحداقل 95 درصد خانوارهاي کشور
10. استقرارنظام مدیریت غذا و تغذیه در مدیریت بحران استان ها (طراحی ، توجیه و آموزش و انجام مانور )
11. استقرار کامل برچسب گذاري تغذيه اي در کلیه محصولات غذایی فراوری شده متناسب با سطح سواد تغذیه ای مردم کشور
12. استانداردسازي محلولها و مكمل هاي غذايي بيمارستاني مورد نياز كشور
13. اجراي حداقل 30% استانداردهاي مصوب وزارت بهداشت در خصوص خدمات مشاوره تغذيه در كليه بيمارستانهاي كشور
14. استانداردسازي بخش غذا در بيمارستان ها تا انتهاي سال 1393
15. مقررات و سیاست های بهبود تغذیه اماکن عمومی با اولویت رستوران ها ، مهد کودک ها و مدارس، ابلاغ ، ترویج و حداقل یک بار رصد و بازخورد داده شده است.
16. استقرار نظام دیده بانی امنیت تغذیه و غذا و انتشار گزارش سالانه (برخی از شاخص ها به تناوب دو سال یا بیشتر منتشر می شود )
17. تعیین تکلیف و استقرار غنی سازی مواد غذايي ، تقویت و توسعه مکمل یاری برای ریز مغذی های آهن ، روی ، ویتامین آ و ویتامین د در صنایع غذایی و مراقبت های اولیه
18. انتشار سبد غذایی مطلوب ( استخراج سرانه غذایی کشور و الگوی غذایی مصرفی ) در چهارمین سال برنامه های توسعه پنج ساله
19. تامین کارشناس تغذیه در تمامی بیمارستانهای کشور به تفکیک بخش غذا و تغذیه
20 . تدوین و استقرار راهنمای ملی در خصوص نقش کارشناسان تغذیه در بیمارستان ها
در سال 94اهداف زیر در اولویت قرار گرفته است و اقدامات اساسی در جهت نیل به آن صورت گرفته است:
1. افزایش سواد تغذیه ای گروه های هدف اولویت دار حداقل به میزان 50% سال پایه
3 . افزایش دسترسی و مصرف غلات سبوس دار به میزان 20 % سال پایه
4. کاهش حداقل 30 درصد از عوامل خطرزاي شاخص در محصولات کشاورزی و غذایی به تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی
5. بهره مندی 100% درصد کودکان ، نوجوانان وجوانان ، میانسالان و سالمندان چاق از یک بار ویزیت و مشاوره در برنامه پزشک خانواده و استمرار مراقبت 50% افراد شناسایی شده
6. حفظ وارتقاء پوشش مصرف نمك يددار تصفیه شده درحداقل 95 درصد خانوارهاي کشور
7. استانداردسازي محلولها و مكمل هاي غذايي بيمارستاني مورد نياز كشور
نوشته شده
در
يکشنبه 1 آذر 1394
منوی اصلی
صفحه اصلی معاونت بهداشتی
حوزه معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت شهرستان
گروه گسترش شبکه و ارتقاء سلامت
گروه سلامت جمعیت و خانواده
گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریها
معرفی مدیر و اعضای گروه
بیماریهای واگیر
بیماریهای غیر واگیر
گروه سلامت محیط و کار
بهداشت محیط
بهداشت حرفه ای
گروه مدیریت و کاهش خطر بلایا
گروه آموزش و ارتقاء سلامت
گروه سلامت روانی،اجتماعی و اعتیاد
سلامت نوجوانان ،جوانان و مدارس
بهداشت دهان و دندان
بهبود تغذیه جامعه
واحد دارویی
آموزشگاه بهورزی
امور آزمایشگاههای بهداشت
مراکز مشاوره
مرکز مشاوره شیر مادر
مرکز مشاوره تغذیه
مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری
مرکز مشاوره ازدواج
دانستنیها
فصلنامه ها
بسته های آموزشی
بیماری کرونا
هر خانه یک پایگاه سلامت
میزخدمت الکترونیک معاونت بهداشت
مسابقه ازدواج آسان
برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع