تاریخ : سه شنبه 18 آذر 1404
کد 2474

تأکید بر انتخاب نان سالم در برنامه زنده رادیویی «یاشاییش یولی» همزمان با پویش ملی تغذیه سالم

به گزارش روابط‌عمومی، کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی با حضور در برنامه زنده رادیویی «یاشاییش یولی» به تشریح اهداف و برنامه‌های پویش ملی تغذیه سالم با شعار «نانو سلامت (نان و سلامت)» پرداخت که از ۱۵ تا ۳۰ آذرماه همزمان با سراسر کشور در شهرستان مراغه در حال اجراست.
در این برنامه، وی با اشاره به اینکه نان بخش مهمی از سبد غذایی مردم را تشکیل می‌دهد، بر لزوم توجه به کیفیت و سلامت نان مصرفی تأکید کرد و گفت: نان کامل و تهیه‌شده از آردهای سبوس‌دار، نسبت به نان سفید ارزش تغذیه‌ای بسیار بالاتری داشته و می‌تواند نقش مؤثری در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر ایفا کند.

وی افزود: مطالعات نشان می‌دهد مصرف نان کامل باعث کاهش خطر بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲، چاقی و برخی سرطان‌ها می‌شود. فیبر موجود در این نوع نان به بهبود عملکرد روده، کاهش کلسترول LDL و کنترل قند خون کمک کرده و ویتامین‌های گروه B و منیزیم موجود در آن برای متابولیسم انرژی و سلامت سیستم عصبی ضروری است.

عودی، کارشناس تغذیه با تأکید بر اینکه مصرف نان کامل باعث کاهش هزینه های درمان بیماری های قلبی و عروق، دیابت و برخی از سرطان ها می شود و صرفه جویی اقتصادی برای مردم و نظام سلامت ایجاد می کند، گفت: پخت نان کامل نیازمند نیروی کار ماهر و فرآیند پخت طولانی‌تر است، ازاین‌رو قیمت تمام‌شده آن معمولاً بیشتر از نان سفید است.

وی همچنین به یک باور نادرست رایج اشاره کرد و ادامه داد: افزودن یا پاشیدن سبوس خام روی نان قبل از پخت، به‌جای استفاده از آرد سبوس‌دار، نه‌تنها مفید نیست بلکه می‌تواند مضر باشد؛ زیرا سبوس خام به دلیل وجود فیتات و عدم طی‌کردن مرحله تخمیر، مانع جذب آهن، کلسیم، روی و منیزیم در بدن می‌شود.

در پایان برنامه، کارشناس تغذیه به سؤالات شنوندگان درباره نان کامل و شیوه انتخاب نان سالم پاسخ داد و بر ضرورت آموزش و آگاهی‌بخشی در این حوزه تأکید کرد.
  • نوشته شده
  • در سه شنبه 18 آذر 1404