به گزارش روابط عمومی، در راستای تحقق شعار روز جهانی سلامت با عنوان «شروعهایی سالم، آیندههای امیدبخش» و در جهت اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، بیش از ۴۲ هزار مشاوره فرزندآوری برای زنان در سنین باروری در طول سال گذشته ارائه شده است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه با اعلام این خبر اظهار داشت: در سال ۱۴۰۳، مجموعاً ۴۲۳۰۲ مشاوره فرزندآوری برای ۶۴.۷۲ درصد از زنان همسردار در سنین باروری، در مراکز و پایگاه خدمات جامع سلامت شهری و خانه های بهداشت روستایی شهرستان ارائه شده است.
وی افزود: نکته قابل توجه، روند افزایشی تولد نوزادان زنده از مادران بالای ۳۵ سال است؛ به طوری که از میان ۲۵۲۷۴ زن بالای ۳۵ سال که مشاوره فرزندآوری دریافت کردهاند، ۷۱۷ نوزاد زنده متولد شده است که این خود نشانهای از تأثیر مثبت مداخلات مشاورهای و آموزشی است.

دکتر اللهوردی ارجمند تاکید کرد: اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سطح دانشکده مراغه، گامی مؤثر در ایجاد امید، تقویت انگیزه خانوادهها و حرکت به سمت آیندهای روشن با حضور فرزندان می باشد ؛چرا که تعالی جامعه و کانون خانواده با حضور نسلی جوان امکان پذیر می شود.
در ادامه معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه نیز با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه سلامت زنان بیان کرد: در راستای ارتقای سلامت زنان میانسال به عنوان رکن اصلی سلامت خانواده، طی سال ۱۴۰۳ تعداد ۲۲۳۱۳۱ خدمت مراقبتی دورهای به ۳۹۵۳۲ زن ارائه شده و همچنین ۳۴۷۵۲ مورد مشاوره فرزندآوری به زنان میانسال در سنین باروری انجام گرفته است.
وی افزود: برگزاری جلسات منظم ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت و کمیتههای تخصصی زیرمجموعه آن، انجام برنامههای فرهنگسازی در سطح شهرستان، فضاسازی تبلیغاتی و اطلاعرسانی گسترده پیرامون ازدواج سالم، فرزندآوری بهموقع و مزایای آن، نقش مؤثری در آگاهیبخشی عمومی و حرکت در مسیر سیاستهای جمعیتی مقام معظم رهبری داشته است.
دکتر الهه حقگشایی همچنین گفت: در سال گذشته، پوشش مراقبت مادران باردار در سطح شهرستان به ۹۰ درصد رسیده است. این موفقیت حاصل تلاشهای خستگیناپذیر تلاشگران نظام سلامت شهرستان، مراقبین سلامت، بهورزان و ماماهای مراکز شهری و روستایی بوده و باعث شده طی ۴۰ ماه اخیر، هیچ موردی از مرگ مادر در شهرستان گزارش نشود.

وی اضافه کرد :گروه سلامت خانواده و جوانی جمعیت دانشکده علوم پزشکی مراغه با برنامهریزی منسجم، آموزشهای هدفمند و پیگیری مستمر، نقش مهمی در اجرای موفق برنامههای جوانی جمعیت داشته است. این گروه با ارائه مشاوره، آموزش چهرهبهچهره و ارجاع بهموقع مادران، تلاش کرده تا مسیر فرزندآوری سالم و آگاهانه را برای خانوادهها هموار کند.
دکتر حقگشایی در پایان خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۲۶۵۰ مورد مشاوره و ارجاع برای مادران نیازمند مراقبت ویژه انجام شد که از این تعداد، ۹۰۵ مادر به بیمارستان الزهرا تبریز و ۱۷۴۵ نفر به کلینیک تخصصی و اورژانس مامایی بیمارستان شهید بهشتی ارجاع داده شدند.