به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشکده و مرکز بهداشت شهرستان، برنامه پایش سلامت در ماه مبارک رمضان و سلامت نوروزی و پویش ملی نه -به-تصادف توسط دفتر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه اجرایی شد.
دکتر الهه حق گشایی، معاون بهداشتی دانشکده و رئیس مرکز بهداشت شهرستان، بیان کرد: ده تیم بازرسی و نظارتی در برنامه سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان در سطح شهرستان در ایام تعطیلات نوروزی فعال هستند و در راستای اجرای برنامه مذکور و باهدف تشدید نظارت ها و بازرسی مستمر از کلیه مراکز تهیه، طبخ و عرضه و فروش مواد غذایی و نیز اماکن عمومی در سه شیفت صبح و عصر و بعد از افطار در حال خدمت رسانی میباشند.
در ادامه مصاحبه، معاون بهداشتی ضمن تاکید بر نقش مهم دفتر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی در اجرای طرحها و برنامه های سلامت محور شهری و روستایی تاکید کرد: این نیروهای نظارتی با تجهیزات کامل شامل دماسنج، دستگاه سنجش سلامت روغن مصرفی ،سنجش میزان نمک ،کیت کلرسنج و دستگاه سنجش آلودگی سطوح در محیط در سراسر شهرستان فعالیت خود را انجام میدهند.
همچنین، دکتر حق گشایی ضمن اشاره به فراگیر شدن پویش نه به تصادف در سطح کشور و شهرستان، بیان کرد: حوداث ترافیکی به عنوان یکی از مهمترین، مشکلات حوزه سلامت شهرستان در برنامه و نقشه راه سلامت شهرستان دیده شده است و با آموزشها و ارتقای سطح سواد سلامت مردم سعی خواهد شد از بروز تصادفات و حوادث رانندگی جلوگیری شود. در ادامه ایشان به اهمیت برنامه محوری برای حل مسایل سلامت شهرستان اشاره نمود و تاکید کرد که با مشارکت بین بخشی و همکاری و هماهنگی تیم منسجم معاونت بهداشتی، سعی خواهیم کرد تا به اهداف توسعه سلامت شهری و روستایی منطقه با استفاده از رویکرد ابتکارات جامعه محور دست پیدا کنیم.
دکتر مقصود امیر پور، رئیس دفتر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی، در این باره گفت: ساعت اجرای برنامه سلامت نوروزی از 8 صبح تا 20 شب است که در تمامی ایام شامل روزهای کاری و روزهای تعطیل و بعد از افطار انجام میگیرد. این نظارت و بازرسیها علاوه بر مراکز تهیه، طبخ و عرضه و فروش مواد غذایی، از اماکن عمومی، هتلها و مسافرخانهها، مراکز و اماکن مجتمع های بین راهی، تفرجگاهها، محل اسکان مسافرین نوروزی، پایانههای مسافربری و سامانههای آبرسانی شهری و روستایی انجام می شود. این بازرسیها از 11 اسفندماه 1403 آغاز شده و تا 15 فروردینماه 1404 به صورت شبانه روزی در قالب گشتهای بازرسی اختصاصی و مشترک با سایر ادارات مرتبط( دامپزشکی ، تعزیرات حکومتی ،آبفا ، صمت ، اتاق اصناف و میراث فرهنگی) صورت میگیرد اهم اقدامات انجام شده واحد سلامت محیط شهرستان ازیازدهم اسفند۱۴۰۳ تا ششم فروردین ۱۴۰۴به شرح زیر می باشد:
- ️ بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی(۹۶۴ مورد) ️ بازدید از اماکن عمومی حساس (۴۵۸ مورد)
- ️ بازدید از سامانه های آبرسانی (۳۵ مورد) ️
- بازدید از کارگاههای شیرینی پزی و قنادی ها (۹۸ مورد) ️
- نمونه برداری از مواد غذایی ( ۳۵ مورد) ️
- جمع آوری مواد غذایی فاسد و تاریخ مصرف گذشته(۱۸۰۰ کیلوگرم ) ️
- استفاده از تجهیزات سنجش پرتابل (۱۲۵۰ مورد) ️
- نمونه برداری میکروبی از آب آشامیدنی (۱۵۰ مورد) ️
- کلرسنجی از آب آشامیدنی (۹۵۰ مورد) ️
- صدور اخطاریه بهداشتی ( ۶۸ مورد) ️
- آموزش به متصدیان در خصوص رعایت موازین بهداشتی و پویش ملی نه به تصادف (۱۵۰۰ نفر)