به گزارش روابط عمومی، با توجه به اهمیت بیماری آنفلوانزا و به منظور حفظ آمادگی در سازمانهای دخیل در کنترل و پیشگیری از بروز احتمالی آنفلوانزا انسانی و همچنین آنفلوانزای پرندگان، جلسه هماهنگی کمیته شهرستان با بررسی و تحلیل شاخصها و چالشهای مربوط به این بیماری در محل سالن جلسات معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه برگزار گردید.
گفتنی است این جلسه با حضور معاونت بهداشت و نمایندگان معاونین درمان، غذا و دارو و مدیران بیمارستانهای تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی مراغه به همراه کارشناسان کنترل عفونت، فوکال پوینت علمی بیماریهای عفونی، مدیران و نمایندگان ادارات ذیربط از جمله آموزش و پرورش، اداره دامپزشکی، محیط زیست، زندان و بهزیستی و نیز کارشناسان مسئول سلامت محیط و آموزش سلامت معاونت بهداشت و اعضای هیئت علمی شاغل در آزمایشگاه ملکولی در محل سالن جلسات دانشکده علوم پزشکی مراغه تشکیل شد.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه در این جلسه گفت: این معاونت با آغاز فصل سرما و افزایش احتمال شیوع بیماریهای ویروسی مانند آنفلوآنزا، اقدام به تشکیل کمیتهای ویژه برای پیشگیری، کنترل و مدیریت این بیماری کرده است.
دکتر الهه حق گشایی با اشاره به اهمیت آمادگی برای مقابله با بیماریهای فصلی گفت: آنفلوآنزا یکی از بیماریهای رایج در فصل سرد است که در صورت عدم کنترل، میتواند پیامدهای جدی برای سلامت عمومی داشته باشد. هدف از تشکیل این کمیته، هماهنگی میان دستگاههای مرتبط و افزایش آمادگی در سطوح مختلف برای مقابله با موج احتمالی شیوع است.
دکتر اسدیان معاون فنی مرکز بهداشت شهرستان نیز در این جلسه گفت: با توجه به تعیین مراکز دیده ور بستری و سرپایی برای رصد بیماریهای تنفسی در کشور، اشاره داشتند که در شهرستان مراغه بیمارستان امیرالمونین بعنوان مرکز دیده ور بستری و مرکز خدمات جامع سلامت شماره 2 شهرک به عنوان مرکز دیده ور سرپایی انتخاب شده اند.
دکتر اعتماد مدیر گروه کنترل و پیشگیری از بیماریها در این جلسه گفت: برنامههای آموزشی گسترده برای افزایش آگاهی عمومی در مورد علائم این بیماری و همیطنور تشدید همکاری و حفظ آمادگی در ادارات ذیربط در سطح شهرستان، مخصوصا در مدارس و اماکن تجمعی باعث کنترل این موضوع خواهد بود.
او اضافه کرد: کنترل بیماری های تنفسی در مراکز تجمعی که افراد زیادی در کنار هم زندگی می کنند مانند مراکز توانبخشی بهزیستی، زندان، پادگان و خوابگاههای مدارس شبانه روزی از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد و در صورت روئیت موارد دارای علائم بیماری آنفلوانزا و کرونا این موارد باید از سایر افراد ساکن جداسازی شوند و با هماهنگی معاونت بهداشت نمونه گیری لازم برای این افراد انجام شود. درراستای کنترل آنفلوانزای پرندگان، تشدید نظارتها بر مراکز عرضه و پرورش و نگهداری طیور از جمله اقدامات مشترک بین سازمانی می باشد که نیازمند همکاری بین معاونت بهداشت و دامپزشکی است.
وی افزود:تیمهای نظارتی برای پایش وضعیت بهداشتی اماکن عمومی، مدارس، مهدکودکها و مراکز تجمع تشکیل شدند تا با ارایه توصیه های بهداشتی از گسترش ویروس در این مکان ها جلوگیری شود.
در آخر عبدالله باد زهره کارشناس ارشد مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی؛ آخرین وضعیت بروز بیماری آنفلوانزا و همچنین چالش های مربوط به مراقبت این بیماری در شهرستان را بیان کرده و گفت: برگزاری جلسات آموزشی برای عموم مردم و مدارس، بازآموزی پرسنل بهداشت و درمان در خصوص آخرین دستورالعملهای مربوطه، انجام واکسیناسیون آنفلوانزا در گروههای اولویت دار تعیین شده مانند بیماران خاص و صعب العلاج، از اقدامات معاونت بهداشت در کنترل این بیماری در جامعه می باشد.
به گزارش روابط عمومی، نقش شهروندان در پیشگیری از شیوع بیماری بسیار حایز اهمیت می باشد بطوریکه "رعایت نکاتی مانند شستوشوی مرتب دستها، استفاده از ماسک در مکانهای شلوغ، اجتناب از تماس نزدیک با افراد بیمار و رعایت بهداشت تنفسی میتواند تا حد زیادی از گسترش ویروس جلوگیری کند. همچنین، از شهروندان درخواست میکنیم در صورت بروز علائمی نظیر تب، سرفه و بدندرد، سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کرده و از خوددرمانی پرهیز نمایند.