تاریخ : دوشنبه 9 مهر 1403

آنچه برای سلامت "قلب" باید بدانید

💠 به گزارش روابط عمومی،۸ مهر «روز جهانی قلب» به منظور افزایش آگاهی در مورد این عضو مهم بدن نامگذاری شده است؛در کشور ما نیز که بیماریهای قلبی یکی از مشکلات و چالش های مهم سلامت تبدیل شده، می توان دراین روز اقدامات مختلفی را برای مقابله با این بیماریها و در جهت افزایش آگاهی عمومی برنامه ریزی کرده و این روز را گرامی بداریم.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی در این باره گفت: شعار ملی امسال روز جهانی قلب «مراقبت از قلب،مراقبت از زندگی» نامگذاری شده تا توجه همگانی را برای حفظ سلامتی این عضو حیاتی معطوف نماید.

🔹 دکتر الهه حق گشایی افزود:نام گذاری این روز به عنوان یک نواوری توسط سازمان بهداشت جهانی باعث شدتا آگاهی عمومی نسبت به تهدیدات بیماری های قلبی و سکته مغزی و اهمیت شیوه زندگی برای داشتن قلبی سالم را افزایش دهد.

🔹 وی ادامه داد: رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی، مصرف دخانیات و مصرف الکل از جمله رفتار های می باشد که سلامت قلب را به خطر انداخته واین رفتارها می‌تواند منجر به افزایش فشار خون، دیابت، کلسترول بالا، اضافه وزن و چاقی شود که به نوبه خود این بیماری‌ها در ارزیابی سطح خطر ابتلا به بیماری قلب و عروق تاثیر زیادی دارند.

🔹 به گزارش روابط عمومی، روز جهانی قلب امسال با پیام های سلامتی زیر در تلاش است تا توجه مردم را نسبت اهمیت سلامتی قلب بیش از پیش افزایش دهد: 🔸 با شناخت عوامل خطر بیماری قلبی و عروقی ، از قلب خود بهترمراقبت کنید.

🔸 هر کیلوگرم کاهش وزن منجر به کاهش۱mmHg فشارخون میشود.
🔸 خانم ها و آقایان ایرانی با دور کمر بیش از ۹۰سانتی متر در معرض خطر افزایش فشارخون هستند.
🔸 فعالیت بدنی منظم می تواند فشارخون را حدود mmHg۸-۵کاهش دهد.
🔸 خوردن غذای غنی از حبوبات کامل،میوه ها،سبزیجات و لبنیات کم چرب و حاوی کلسترول و چربی اشباع شده پایین می تواند فشارخون بالا را تا mmHg۱۱کاهش دهد.
🔸 حتی یک کاهش اندک در سدیم رژیم غذایی می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد و فشارخون بالا را حدود mmHg۶-۵کاهش دهد.
🔸 کیفیت پایین خواب شبانه(کمتر از ۶ساعت برای چند هفته) می تواند منجر به افزایش فشارخون شود.
🔸 با شیوه زندگی سالم به سلامت خودمان و جامعه کمک کنیم.
🔸 با توزیع عادلانه خدمات بهداشتی، درمانی و حمایتی بیماری های قلبی عروقی، به سلامت جامعه کمک کنیم.
🔸مقابله با واکنش های زیان آور و عادات بد ناشی از فشارهای روانی، به سلامت قلب کمک می کند.
🔸فشارهای روانی خطر بروز حمله های قلبی را دوبرابر می کنند.تمرینات ورزشی، مراقبه و خواب کافی به کاهش فشارهای روانی کمک می کنند.
🔸با اقدامات پیشگیری از آلودگی هوا هم به سلامت قلب خودمان و هم به طبیعت کمک کنیم.
🔸فشارخون بالا شایع و بدون نشانه مشخصی است،ولی به راحتی شناسایی و درمان میشود.
🔸فشارخون بالا در افراد چاق ۶-۲برابر بیشتر از افرادی است که افزایش وزن ندارند.
🔸 چاقی های مرکزی یعنی چاقی هایی که در قسمت شکم متمرکز است در ایجاد فشارخون بالا اهمیت بیشتری دارند.
🔸فشارخون اولیه سال ها بدون علامت است و معمولا زمانی علامت دار میشود که بر اندام های حیاتی مثل مغز و چشم و کلیه و قلب تاثیر گذاشته و به آن ها آسیب رسانده باشد.
🔸فشارخونتان را دقیق اندازه گیری کنید:اگر بیماری فشارخون بالا دارید از کنترل فشار خون خود درحد طبیعی، مطمئن شوید.
  • در دوشنبه 9 مهر 1403