به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی؛ گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی از زائرین عزیز خواست با رعایت موازین بهداشتی از ابتلا به بیماری ها جلوگیری کنند.
- از خرید دام زنده و یا گوشتهایی که بصورت غیر بهداشتی ذبح و عرضه می شوند خودداری کنید.
- دام زنده را از مراکز عرضه مجاز تحت نظر دامپزشکی خریداری کنید.
- از ذبح دام در منازل و معابر عمومی خودداری کنید.
- به هیچ وجه دامی را که دارای علایم بیماری و ناخوشی است را ذبح و مصرف ننمایید.
- گوشت تازه 24 ساعت و جگر و سایر اعماء و احشاء دامی 48 ساعت قبل از مصرف ، در دمای 4 درجه سانتیگراد نکهداری شود.
- از مصرف گوشت و جگر خام و نیم پز خودداری نموده و غذاهای کاملا پخته شده مصرف نمایید.
- از دستکاری،کندن و یا له کردن کنه های موجود بر روی دامها خودداری نمایید.
- از تماسبا خون حیوان ذبح شده بر روی اندامهای بدن خودداری نمایید.
- از مصرف فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه (شیر،پنیر، بستنی،خامه و ...) خودداری نمایید.
- از تماس ، نزدیک شدن و غذا دادن به حیواناتی از قبیل سگ و گربه خودداری نمایید.
- در صورت گزیدگی یا خراش توسط حیواناتی از قبیل سگ و گربه و سایر پستانداران ، ضمن شستشوی محل گزیدگی با آب و صابون بمدت 15 الی 20 دقیقه ، سریعا جهت دریافت واکسن ضد هاری به پایگاه هلال احمر مراجعه نمایید.
- در صورت مشاهده مار و عقرب و حشرات زهرآگین ، از نزدیک شدن و یا دستکاری آنها خودداری نمایید.
- در صورت گزش توسط مار و عقرب ، جهت انجام اقدامات درمانی و تزریق ضد زهر ، به پایگاه هلال احمر مراجعه نمایید.
جهت جلوگیری از نیش پشه ها و پیشگیری از ابتلاء به بیماری های منتقله از حشرات از قبیل سالک ، از وسایل حفاظت فردی مانند پمادهای دور کننده حشرات و لباسهای با آستین بلند استفاده نمایید.