تاریخ : شنبه 20 فروردين 1401
کد 1600

توصیه های تغذیه ای در وعده غذایی افطارماه مبارک رمضان

در وعده افطار ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک ودر عین حال پر انرژی استفاده شود.سعی شود غذا به آرامی جویده شود.
. در هنگام افطار بدن نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز دارد که کاهش قند خون در ساعات روزه داری را جبران کند. موارد زیر برای وعده افطار توصیه می شود:
  • مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ ویا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار
  • استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیر برنج، نان وپنیر وسبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی دراین ایام است. شستشوی کامل وضدعفونی نمودن سبزی مصرفی باید براساس دستورعمل 4 مرحله ای وزارت بهداشت ودرمان وآموزش پزشکی انجام شود.
  • انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات وسبک، حلیم بدون روغن( حلیم منبع خوبی از مواد نشاسته ای، فیبر، پتاسیم ومنیزیوم است) غذای مناسب برای افطار است. خوردن آش های غلیظ وچرب که مقدارزیادی پیازداغ ونعنا داغ دارد وهمچنین حبوبات فراوان به دلیل ایجاد مشکلات گوارشی دروعده افطار توصیه نمی شود.
  • سیب زمینی آب پز، سبزی های پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج ونخود فرنگی، تخم مرغ آب پز، کره وعسل غذاهای مناسبی برای افطار هستند.
  • مصرف بامیه وزولبیا که دارای مقادیر زیادی قندوچربی، اسیدهای چرب اشباع وترانس است، بسیارمحدود شود. به طور کلی زیاده روی در مصرف مواد قندی وشیرین از جمله حلوا، شله زرد خیلی شیرین و... در وعده افطار علاوه براینکه منجر به اضافه دریافت انرژی وچاقی می شود، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود.
                                                            گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه
 
  • نوشته شده
  • در شنبه 20 فروردين 1401