Fa
/
En
پنجشنبه 8 آذر 1403
صفحه اصلی
معاونتها و مدیریت ها
معاونت توسعه مدیریت و منابع
معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت شهرستان
معاونت درمان
معاونت آموزشی،تحقیقات،دانشجویی و فرهنگی
مدیریت غذا و دارو
دانشکدهها
دانشکده پرستاری
مراکز آمورشی و درمانی
بیمارستان شهید دکتر بهشتی
بیمارستان امیرالمومنین(ع)
بیمارستان بوعلی سینا
مجلات دانشکده
مجله سیب سلامت
فصلنامه بهورز
ارتباط با ما
تماس با دانشکده
پرسش و پاسخ
دفترچه تلفن
بیانیه توافق سطح خدمت
نقشه سایت
تاریخ :
دوشنبه 15 فروردين 1401
کد
1583
توصیه های تغذیه ای در وعده غذایی سحرماه مبارک رمضان
وعده سحری ودو وعده افطار وشام وعده های اصلی می باشد. به ویژه افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند،
، نوع غذاهایی که در وعده سحری خورده می شود با تامین انرژی ومواد مغذی مورد نیاز بدن نقش مهمی در حفظ کارایی وجلوگیری از کم آبی، ضعف وخستگی دارد. نکات زیر در وعده سحر باید رعایت شود:
از غذاهای کم حجم وغنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب وکم شیرین هستند استفاده شود. اصولا مصرف زیاد قند، نمک وچربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند.
مقدار مناسبی از سبزی های مختلف (سبزی خوردن وسالاد) مصرف شود. سبزی ها با دارابودن مواد مغذی مختلف وآب علاوه بر تامین ویتامین ها وموادمعدنی مورد نیاز بدن ازتشنگی وخشکی گلو که می تواند فرد را مستعدابتلا به بیماری کووید19 کند، جلوگیری می کنند.
مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود. موادغذایی شیرین با تحریک انسولین وورود سریع قند خون به داخل سلول ها ودر نتیجه افت قند خون موجب گرسنگی زود رس می شود.
باتوجه به اینکه کم آب شدن بدن وخشکی گلو می تواند زمینه را برای ابتلا به کووید 19 فراهم کند،دروعده سحر سبزی هایی که آب بیشتری دارندودر طول روز از تشنگی وکم آبی بدن جلوگیری می کنند مثل کاهو،خیاروگوجه فرنگی مصرف شود. نوشیدنی های خیلی شیرین مثل نوشابه های گازدار، شربت ها وچای خیلی شیرین وچای پررنگ هم موجب تشنگی، خشکی دهان وگلو در طول روز می شوند، توصیه می شود در وعده سحر مصرف نشوند.چای پررنگ به این دلیل که مدر است می تواند موجب دفع آب بدن وکم آبی در طول روزه داری شود.
غذاهای پر پروتئین مثل انواع کباب ، جوجه کباب ، ماهی وغذاهای خشک وپرروغن مثل کتلت وکوکو،سوسیس وکالباس ، پیتزا وکله پاچه وهم چنین غذاهای چرب وسرخ شده وپر ادویه موجب احساس تشنگی وخشکی دهان در طول روز می شوند،بهتر است در وعده سحر مصرف نشوند. به طور کلی غذاهای ساده وسبک مثل انواع پلو وخورش درحجم کم (برای افرادی که فعالیت بدنی بیشتری در طول روز دارند) ویا غذاهای سبک ترشبیه وعده صبحانه (برای افرادی که در طول روز فعالیت کمی دارند) برای وعده سحر می تواند مناسب باشد.
گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه
نوشته شده
در
دوشنبه 15 فروردين 1401
برچسب ها
وعده سحر
تغذیه سحری رمضان
سحری در رمضان
منوی اصلی
صفحه اصلی معاونت بهداشتی
حوزه معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت شهرستان
برنامه راهبردی دانشکده
چارت سازمانی معاونت
گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریها
معرفی مدیر و اعضای گروه
بیماریهای واگیر
بیماریهای غیر واگیر
گروه سلامت محیط و کار
بهداشت محیط
بهداشت حرفه ای
گروه گسترش شبکه و ارتقاء سلامت
گروه سلامت جمعیت و خانواده
گروه مدیریت و کاهش خطر بلایا
گروه آموزش و ارتقاء سلامت
گروه سلامت روانی،اجتماعی و اعتیاد
سلامت نوجوانان ،جوانان و مدارس
بهداشت دهان و دندان
بهبود تغذیه جامعه
واحد دارویی
آموزشگاه بهورزی
امور آزمایشگاههای بهداشت
مراکز مشاوره
مرکز مشاوره شیر مادر
مرکز مشاوره تغذیه
مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری
مرکز مشاوره ازدواج
دانستنیها
فصلنامه ها
بسته های آموزشی
بیماری کرونا
هر خانه یک پایگاه سلامت
میزخدمت الکترونیک معاونت بهداشت
مسابقه ازدواج آسان
برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع