Fa
/
En
دوشنبه 5 آذر 1403
صفحه اصلی
معاونتها و مدیریت ها
معاونت توسعه مدیریت و منابع
معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت شهرستان
معاونت درمان
معاونت آموزشی،تحقیقات،دانشجویی و فرهنگی
مدیریت غذا و دارو
دانشکدهها
دانشکده پرستاری
مراکز آمورشی و درمانی
بیمارستان شهید دکتر بهشتی
بیمارستان امیرالمومنین(ع)
بیمارستان بوعلی سینا
مجلات دانشکده
مجله سیب سلامت
فصلنامه بهورز
ارتباط با ما
تماس با دانشکده
پرسش و پاسخ
دفترچه تلفن
بیانیه توافق سطح خدمت
نقشه سایت
تاریخ :
يکشنبه 4 اسفند 1398
کد
1334
توصیه های تغذیه برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی و کرونا
عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی ازجمله بیماری ویروس کرونا دارد. عامل ابتلا به این ویروس بیماریهای زمینه ایی مثل دیابت و بیماریهای ریوی، بیمار یهای قلبی ، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است
عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی ازجمله بیماری ویروس کرونا دارد. عامل ابتلا به این ویروس بیماریهای زمینه ایی مثل دیابت و بیماریهای ریوی،
بیمار یهای قلبی ، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است . کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین هایی مثل ویتامین
C
و
A
و
D
و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش می دهد.
با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین
C
مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه های حاوی ویتامین
C
مثل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی و سبزیهای دارای ویتامین
C
مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ایی
از منابع غذایی خوب ویتامین
C
هستند. بعنوان مثال مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا 2 عدد نارنگی ویتامین
C
مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. هویج و کدوحلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج ،
برگ چغندر وبرگ های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین
A
هستند. بطورکلی
به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه
3 واحد از گروه سبزی ها ( بجز سبزی های نشاسته ایی ) و حداقل 2 واحد میوه توصیه شود.
کودکان زیر 5سال، مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که
داروهای کورتنی مصرف می کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند و لازم است برای پیشگیری نکات زیر را رعایت نمایند.
-
هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند.
-
از هویج و کدوحلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود.
-
مصرف پیاز خام به
دلیل داشتن ویتامین
C
همراه با غذا توصیه می شود.
-
از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها
و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود.
-
استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.
-
کمبود ریز مغذی هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. از منابع غذایی این 2 ریز مغذی مثل حبوبات بعنوان جایگزین مناسب گوشت ، شیر و لبنیات وسبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.
-
از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده
( مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو ، کباب هایی که مغز پخت نشده اند ) خودداری شود.
-
از خوردن غذا و مایعات در مکان هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خوداری شود.
-
در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش
همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.
-
از جوانه ها گندم ، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید.
-
از میوه های حاوی انتی اکسیدان فصل مثل انار ، پرتقال های تو سرخ ، گریپ فروت و ... استفاده کنید.
بخاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی ها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله
ویروس کرونا دارد.
منبع : دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
نوشته شده
در
يکشنبه 4 اسفند 1398
برچسب ها
کرونای ویروس چینی
آمار جهانی کرونا
کروناویروس
منوی اصلی
صفحه اصلی معاونت بهداشتی
حوزه معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت شهرستان
گروه گسترش شبکه و ارتقاء سلامت
گروه سلامت جمعیت و خانواده
گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریها
معرفی مدیر و اعضای گروه
بیماریهای واگیر
بیماریهای غیر واگیر
گروه سلامت محیط و کار
بهداشت محیط
بهداشت حرفه ای
گروه مدیریت و کاهش خطر بلایا
گروه آموزش و ارتقاء سلامت
گروه سلامت روانی،اجتماعی و اعتیاد
سلامت نوجوانان ،جوانان و مدارس
بهداشت دهان و دندان
بهبود تغذیه جامعه
واحد دارویی
آموزشگاه بهورزی
امور آزمایشگاههای بهداشت
مراکز مشاوره
مرکز مشاوره شیر مادر
مرکز مشاوره تغذیه
مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری
مرکز مشاوره ازدواج
دانستنیها
فصلنامه ها
بسته های آموزشی
بیماری کرونا
هر خانه یک پایگاه سلامت
میزخدمت الکترونیک معاونت بهداشت
مسابقه ازدواج آسان
برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع