به گزارش روابط عمومی، در راستای اجرای پویش ملی تغذیه سالم از 17آذر لغایت 30 آذر، کمیته درون بخشی جهت هماهنگی اجرای برنامه های این پویش با شعار " روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" با حضور معاونت بهداشتی، سرپرست معاونت فنی وروسای گروه کارشناسی به همت گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی تشکیل شد.
دکتر الهه حق گشایی در این کمیته به اهمیت تغذیه به عنوان یکی از عوامل موثر در پیشگیری وکنترل بیماری های غیر واگیر مانند دیابت،قلبی عروقی، پرفشاری خون، وچاقی اشاره کرد.
وی افزود: 80درصد بیماری های قلبی عروقی، 90 درصد بیماری دیابت نوع دو، 30تا 40 درصد سرطان ها ازطریق رژیم غذایی سالم، نگهداری وزن در حد طبیعی وفعالیت بدنی قابل پیشگیری است و در حال حاضر در کشور ما مصرف چربی، قند ونمک که از مهم ترین عوامل خطر بیماری های غیر واگیر می باشد، بیشتر از مقدار توصیه شده می باشد. اصلاح شیوه زندگی وآموزش مردم در زمینه تغذیه وترویج الگوی غذایی صحیح، اولین قدم در راستای پیشگیری از بیماری های غیر واگیر است.
دکتر حق گشایی در ارتباط با انواع روغن های خوراکی مصرفی درپخت وپز خانگی ، رستوران ها و ...عنوان کرد با توجه به شعار پویش، اطلاع رسانی در زمینه اصلاح باورهای نادرست در مورد روغن ها و چربی ها انجام ومردم با آگاهی ودانش کافی به خرید روغن سالم ومناسب برای پخت وپز اقدام نمایند.
در ادامه کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه به اهمیت وتاثیر پویش های اطلاع رسانی تغذیه که هرسال با هدف افزایش فرهنگ وسواد تغذیه ای جامعه در سراسر کشور برگزار می شود اشاره نموده وبیان کرد که امسال نیز همچون سنوات گذشته با هدف اطلاع رسانی واصلاح باورهای نادرست در مورد روغن ها وچربی هاو فرهنگ سازی برای آشنایی جامعه با روغن کانولا وترغیب مردم به مصرف روغن کانولا از 17آذرماه تا 30 آذربا هماهنگی سازمان های برون بخشی در سراسر کشور اجرا خواهد شد.
وسپس روسای گروه های کارشناسی به ارائه نظرات وپیشنهادات خود برای اجرای هرچه موثر وتاثیر گذارپویش در سال جاری پرداختند.